Андрій Юрійович Курков

RSS канал автора
Поделиться:
Иллюстрация № 1 читать онлайн КулЛиб

Андрій Юрійович Курков (* 23 квітня 1961, Будоґощь) — український російськомовний письменник російського походження, журналіст, кіносценарист.
Народився у 1961 у російському селі Будоґощь Ленінградської області. З раннього дитинства живе у Києві. Після школи працював завклубом, завідувачем бібліотеки в санаторії в Пущі-Водиці, діловодом тощо. Потім вступив на курси японської мови в Інституті інформації (на "Либідській"). 1983 — закінчив Київський державний педагогічний інститут іноземних мов. Працював випусковим редактором багатотиражки Київського політеха, редактором видавництва «Дніпро». У віці 24-х років пішов служити на альтернативну службу: з 1985 до 1987 служив охоронцем в Одеській виправній колонії № 51. Перша публікація - гумореска у київському виданні "Рабочая газета" у 1979 році. Перший сценарій до фільму "Поляна сказок" (працював як "літературний негр": у титрах сценаристом зазначено Кіра Буличова, який за нього отримав приз на Братиславському кінофестивалі).
Працював сценаристом на кіностудії О. Довженка, викладав у Белл Колледжі (Кембридж, Англія). З 1988 член англійського ПЕН-клубу. Член Спілки кінематографістів України (з 1993) та Національної спілки письменників (з 1994). З 1998 — член Європейської кіноакадемії. З 1998 — постійний член журі премії Європейської кіноакадемії «Фелікс». У 2011 входить до складу журі літературного конкурсу «Юне слово». Одружений з Елізабет Шарп (консультант у Британській раді в Україні), виховує трьох дітей.
Андрій Курков є автором понад 20 книг, серед яких як дорослі романи, так і казки для дітей. Також є автором понад 20 сценаріїв для художніх та документальних фільмів. Курков — єдиний російський письменник, чиї книжки потрапили в топ-десятку європейських бестселерів.
Книги Куркова перекладені 36 мовами. Найбільше книжок перекладено німецькою (для Австрії, Німеччини, Швейцарії). Також велику кількість його творів перекладено французькою, англійською та українською.

Показывать:   Сортировать по:

Показываем книги: (Автор) (все книги на одной странице) (названия списком)

Количество книг по ролям: Автор - 12. ( 12 на иностранном языке)
По форматам:  fb2 книги - 12 (19.23 Мб)
Всего книг: 12. Объём всех книг: 19 Мб (20,167,083 байт)

Автор

Современная проза  

- Бікфордів світ (пер. Віктор Степанович Бойко) [на украинском (uk)] 1.16 Мб скачать: (fb2) (исправленную)  читать: (полностью) 

Детектив   Шпионский детектив  

- Гра у відрізаний палець (пер. Володимир Верховня) [на украинском (uk)] 1.47 Мб скачать: (fb2) (исправленную)  читать: (полностью) 

Современная проза  

- Ключі Марії [на украинском (uk)] [Windows-1251] 956 Кб скачать: (fb2) (исправленную)  читать: (полностью) 

Приключения  

- Лагідний янгол смерті (пер. Віта Левицька) [на украинском (uk)] (и.с. Фієста) 1.1 Мб скачать: (fb2) - (исправленную)  читать: (полностью) - (постранично)

Современная проза  

- Остання любов президента (пер. Василь Саган) [на украинском (uk)] 1.64 Мб скачать: (fb2) - (исправленную)  читать: (полностью) - (постранично)

Альтернативная история  

Современная проза  

- Сірі бджоли (пер. Катерина Ісаєнко) [на украинском (uk)] [Windows-1251] 880 Кб скачать: (fb2) (исправленную)  читать: (полностью) 
- Україна-Європа [на украинском (uk)] 2.69 Мб скачать: (fb2) (исправленную)  читать: (полностью) 

Приключения   Современная проза  

Современная проза  

- Шенгенська історія. Литовський роман [на украинском (uk)] 4.77 Мб скачать: (fb2) (исправленную)  читать: (полностью) 
- Щоденник Майдану та війни [на украинском (uk)] 1.36 Мб скачать: (fb2) (исправленную)  читать: (полностью) 

Зарегистрируйтесь / залогиньтесь для выкачки нескольких книг одним файлом.