Карл Гайнц Тушель

RSS канал автора
Поделиться:
Иллюстрация № 1 читать онлайн КулЛиб

Карл Гайнц Тушель – німецький письменник-фантаст. Народився 23 березня 1928 року в Магдебурзі. Після закінчення школи і навчання в області математики працював спочатку в хімічній і гірничодобувної промисловості, потім був редактором газети "Freiheit" і працював в Союзі вільної німецької молоді (FDJ). В цей час були опубліковані його перші сатиричні вірші.
З 1958 по 1961 рр. навчався в Літературному інституті ім. Іоханес Бехера в Лейпцигу, під час навчання в якому став працювати драматургом і поетом-піснярем в музичному театрі "Die Kneifzange" (Кліщі) при ансамблі ім. Еріха Вайнерта Національної народної армії НДР. Робота в музичному театрі тривала аж до 1976 року, коли Тушель стає професійним письменником.
Карл-Гайнц Тушель відомий перш за все як фантаст. Першу свою НФ-повість "Das doppelte Rätsel" він опублікував ще в 1966 р. Після цього майже щороку виходили в світ його НФ романи, повісті та збірки оповідань, так що Тушель по праву вважається одним з найбільш плідних фантастів НДР.
Нічого нового в жанрі письменнику винайти не вдалося, але його твори, в яких перепліталися фантастика, детектив і пригоди, були досить популярні. Кілька нових книг Тушеля було опубліковано також після возз'єднання Німеччини.
Помер письменник у віці 76 років в Берліні. Остання збірка його оповідань "Sternbedeckung" був опублікований посмертно. У письменника залишилося два незакінчених романи.

Показывать:   Сортировать по:

Показываем книги: (Автор) (все книги на одной странице)

Количество книг по ролям: Автор - 2. ( 2 на иностранном языке)
По форматам:  fb2 книги - 1 (2.04 Мб),  djvu книги - 1 (4.63 Мб)
Всего книг: 2. Объём всех книг: 7 Мб (6,987,898 байт)
Средний рейтинг 5Всего оценок - 1, средняя оценка книг автора - 5
Оценки: нечитаемо - 0, плохо - 0, неплохо - 0, хорошо - 0, отлично! - 1

Автор

Приключения   Фантастика: прочее  

Научная Фантастика  


Зарегистрируйтесь / залогиньтесь для выкачки нескольких книг одним файлом.