Юрій Бедзик

(синоним для Юрій Дмитрович Бедзик)

RSS канал автора
Поделиться:
Иллюстрация № 1 читать онлайн КулЛиб

Юрій Дмитрович Бедзик (*25 листопада 1925, Харків — 17 серпня 2008, Київ) — український та радянський прозаїк. Заслужений працівник культури України.
Народився 25 листопада 1925 року в Харкові. Син письменника Дмитра Бедзика.
У 1941 році, після початку німецько-радянської війни, сім'я Бедзиків евакуювалася до Казахстану, де в грудні 1942 року Юрій Дмитрович стає курсантом військового училища. У званні сержанта він був відправлений на фронт, де у складі 3-ї гвардійської танкової армії командував мінометним розрахунком і пройшов фронтовими дорогами від Курська до Берліна, брав участь у форсуванні Дніпра, звільняв Прагу. За бойові заслуги нагороджений орденами та медалями.
В 1949 році закінчив факультет міжнародних відносин Київського університету, потім аспірантуру на кафедрі міжнародно-публічного права. Член КПРС з 1952 року, деякий час працював за кордоном, потім перейшов на викладацьку роботу в Київському університеті. Виступав у пресі зі статтями на міжнародні теми. Працював також у редакціях газети «Літературна Україна» та інших і видавництвах («Радянський письменник» тощо), очолював художній відділ Кіностудії імені О. П. Довженка. Член Спілки письменників СРСР, секретар Київської спілки письменників України. Двадцять років (з 1978 по 1998) був головою Українського відділення Радянського фонду миру.
Жив у Києві, в останні роки був заступником Голови конгресу літераторів України. Помер 17 серпня 2008 року.
Автор:


  • збірок оповідань «Поруч з тобою», «Дівчино моя хороша», «Вогонь на вершині Комо», «Прощаючись назавжди», "Над планетою — «Левіафан»;
  • романів «Альма-матер», «Честь мені дорожча», «Полки ідуть на переправу», «Сильний помсти не жадає», «Блакить», «Розкрилля», «Поверх-42», «Довге повернення», «Кожна хвилина життя», «Гіпсова лялька», «Чорний лабіринт або довга дорога в Альпи», «Про що не доповідали фюреру»;
  • збірок повістей «Вибрані твори», «Вас чекають, Тридцятий», «Искупление» (російською мовою); «Убити сенатора» (драматична повість);
  • п'єс «Лицарів не судять», «Чотири жінки біля ставу», «Врятуйте доктора Райча (рейс о 12-й)» та інше.

Показывать:   Сортировать по:

Показываем книги: (Автор) (Переводы) (все книги на одной странице)

Количество книг по ролям: Автор - 7. ( 7 на иностранном языке) Переводы - 1. ( 1 на иностранном языке)
По форматам:  fb2 книги - 8 (12.49 Мб)
Всего книг: 8. Объём всех книг: 12 Мб (13,094,454 байт)

Автор


Пригоди. Фантастика
Научная Фантастика  

У світі пригод

Альтернативная история   Социально-философская фантастика  

Повесть   Попаданцы   Роман  

Научная Фантастика   Приключения  

- Людина без серця [на украинском (uk)] 691 Кб скачать: (fb2) - (исправленную)  читать: (полностью) - (постранично)

Приключения   Социально-философская фантастика  

- Над планетою — «Левіафан» [на украинском (uk)] 1.02 Мб скачать: (fb2) - (исправленную)  читать: (полностью) - (постранично)

Приключения  
- Вогонь на вершині Комо [на украинском (uk)] (а.с. У світі пригод) 1.66 Мб скачать: (fb2) - (исправленную)  читать: (полностью) - (постранично)

Переводы


У світі пригод

Исторические приключения  

Зарегистрируйтесь / залогиньтесь для выкачки нескольких книг одним файлом.