Україна езотерична. Розслідування [Юрій Михайлович Лукшиц] (fb2) читать постранично


 [Настройки текста]  [Cбросить фильтры]

Юрій Лукшиц Україна езотерична. Розслідування

Що стосується майбутнього, істина

не може бути цілком визначеною.

Нострадамус. «Послання Генріху II»


Я прошу Всемогутнього Бога благословити

вас, народ України, і залікувати всі ваші рани.

Іван Павло II, 27 червня 2001 р.

Майбутнє… Воно завжди цікавило людство, з перших його кроків по цій планеті. Але найбільше інтригує майбутнє власної країни та нації. Хто такі українці? Що нас чекає через п’ять, десять, двадцять або п’ятдесят років? Слава і повага всього світу чи, може, байдужість й апатія? Українці — працьовитий народ із розвиненими творчими здібностями, його загальна кількість у світі перевищує 46 мільйонів осіб. Він прагне споруджувати та наділений практичним розумом; народ терплячий, обережний, часто нерішучий і надзвичайно довірливий. Українці намагаються завжди бути самостійними, але без лідера на мало що здатні, тому й постійно незадоволені владою. Громадяни найбільшої європейської країни зациклилися на матеріальних проблемах, забули про духовність, вони бояться мислити глобально, вирішуючи дрібні питання, що гальмує процес до нашого процвітання. Езотеризм (давн.-грец. ἐσωτερικός — внутрішній) — філософський світогляд суб'єктивного пізнання Природи, який за твердженням апологетів і лідерів безлічі течій доступний обмеженому колу осіб; у багатьох культурах він позиціонується як таємне знання. Ця стаття є джерелом езотеричної інформації про Україну з необхідними посиланнями.

I. Пророки

Французький астролог і лікар Нострадамус у катрені 95, центурії III згадує про сучасну Україну: «Закон Мора поступово згасне, потім другий прийде більш спокусливий. Борисфен першим встановить своїми талантами та мовою цей привабливий закон». Часто зустрічається й інший варіант перекладу: «Гряде новий, стократ привабніший звичай, старому, бусурманському на зміну. Де мова тішить слух, там Борисфенів край початок здвигам покладе, злама рутину».

Борисфен — давньогрецька назва Дніпра. «Закон Мора» часто трактують як доктрину утопічного соціалізму (комунізму). Катрен є спробою Нострадамуса описати ніколи не бачений ним народ — географічно (в оригіналі — «les Boristhenes», тобто «борисфенці», «придніпровці»), і етнічно — через мову (чужоземні мандрівники часто відзначали приємне враження від милозвучності місцевої української мови).

У «Посланні Генріху II» Мішель де Нострдам писав: «… потім підуть надзвичайні зміни, зміна царювання, великі землетруси, розмноження нового Вавилона, злощасний нащадок розростеться після першої спокутної жертви, і буде це тривати лише сімдесят три роки і сім місяців, а потім пустить пагони та, яка так довго була безплідною, починаючи з п'ятидесятого градуса, і яка оновить усю Християнську Церкву». «Новий Вавилон» — це Радянський Союз, 73 роки і 7 місяців існування якого відраховуються від розгону більшовиками російських Установчих Зборів до серпневого путчу 1991 р. і початку масового виходу республік зі складу СРСР. «… А потім пустить пагони та, яка так довго була безплідною, починаючи з п'ятидесятого градуса, і яка оновить усю Християнську Церкву». Тут важливо звернути увагу на координати, тому що це географічна широта Києва (50-27-01 північної широти, 30-31-30 східної довготи; п’ятидесятий градус північної широти — паралель, яка проходить через Харків, нижче Києва та вище Львова).

Стосовно життя простих українців, згідно зі словами наших сучасників, болгарська провидиця Ванга пророкувала: «Після довгих-предовгих труднощів люди, нарешті, заживуть дуже добре, оскільки для України повинні настати чудові часи». Також відомо її пророцтво про міжнародну роль України: «Україна стане головною серед п'яти країн».

Однією з найбільших інтриг є правильне розуміння пророцтв Вангелії, у т.ч. і питання, хто є адекватнішим правонаступником Русі — Україна, Білорусь або Росія. Російські ЗМІ часто поширюють інформацію про те, що Ванга багато разів згадувала Росію як країну, яку чекає велике духовне і геополітичне майбутнє. Ось, наприклад, в інтернет-джерелах поширене таке пророцтво: «Все розтане, немов лід, тільки одне залишиться незайманим — слава Володимира, слава Росії… Все змете вона зі свого шляху і не тільки збережеться, але і стане володарем світу». При детальному аналізі можна дійти до висновку, що ці слова належать російському письменнику Валентину Сидорову, який зустрічався з Вангою в 1979 р. Саме з його слів ми дізналися про це пророцтво й інших джерел немає. В такому випадку є коректним піддати його текст сумнівам. Жені Костадінова (Zheni Kostadinova), автор книги «Ванга» з цього приводу пише: «Ці слова Ванги не потребують тлумачення. Їх наводить відомий російський письменник Валентин Сидоров… Природно припустити, що Сидоров передає слова пророчиці з відомою часткою пристрасті, особливо враховуючи її незвичайну популярність серед росіян. Нерідко ще