Літургікон, або Служебник УАПЦ [Юрий Иовлев] (fb2)


Юрий Иовлев  

Православие  

Літургікон, або Служебник УАПЦ [на украинском (uk)] 1.13 Мб
скачать: (fb2) - (исправленную)  читать: (полностью) - (постранично)
издано в 2005 г. (post) (иллюстрации)

Літургікон, або Служебник УАПЦ (fb2)Добавлена: 30.04.2013 Версия: 1.001.
Дата создания файла: 2013-04-26
Кодировка файла: UTF-8
Издательство: Святогорець
Город: Київ, Харків, Львів
Поделиться:
  (Fb2-info)    (ссылка для форума)
  (ссылка для блога)     (QR-код книги)  

Аннотация

Літургікон, або Служебник
На славу Святій, Єдиносущній, Животворчій і Нероздільній Тройці, Отцю, і Сину, і Святому Духові — на спасіння вірних Української Православної Церкви цю священну книгу «Служебник» до друку приготувала і зредагувала Комісія богослужбових книг Науково-Богословського інституту Української Православної Церкви в Сполучених Штатах Америки при архипастирській опіці й авторитетних порадах Високопреосвященніших Іоана — митрополита Української Православної Церкви Сполучених Штатів Америки, Іларіона — митрополита Української Греко-Православної Церкви Канади і Ніканора — архиєпископа Київського і Чигиринського і митрополита Української Автокефальної Православної Церкви на еміграції.
Собор єпископів Української Православної Церкви в Сполучених Штатах Америки благословляє цю священну книгу «Служебник» до друку і богослужбового вжитку.
† Митрополит Іоан
 † Архиєпископ Мстислав
 † Архиєпископ Володимир
Року Божого 1963-го, лютого 12 дня, у день Собору трьох Святителів — Василія Великого, Григорія Богослова й Іоана Золотоустого.
З огляду на вичерпання першого накладу цього «Служебника», що його видала наша Церква на чужині, та на зростаючий попит на неї в Україні, благословляю перевидати цю священну книгу другим накладом.
† Мстислав, митрополит УАПЦеркви
Провідна неділя, 7 травня 1989 р.Б.
Оселя св. ап. Андрія Первозваного, С. Бавнд Брук, Н. Дж США
Український центр візантиністики і патрології (Київ) за участи Колегії Патріярха Мстислава (Харків) і Львівського ставропіґійного братства апостола Андрія Первозваного (Львів) здійснює перевидання тексту «Служебника» в перекладі сучасною українською мовою, опублікованого Українською Православною Церквою в США 1963 р. Зберігаючи мову перекладу, редакція виправила наявні граматичні помилки й опечатки, усунула недоліки коректури, доповнила текст частинами, відсутніми у виданнях 1963 і 1989 pp. Використано «Служебник» свт. Петра Могили (1629), сучасні видання Антіохійської Православної Церкви, Елладської Православної Церкви, Російської Православної Церкви, Румунської Православної Церкви.
Видання Літургікона присвячене
15-ій річниці Першого Всеукраїнського Православного Собору 5-6 червня 1990 року і обрання Святішого Патріярха Мстислава
©Навчальні відомості. Переклад блаженної пам’яти митрополита Полікарпа. (Сікорського) з незначними мовними виправленнями.
© Служебник. С. Бавнд-Брук, Нью-Джерсі (США), 1963.
© Літургікон або Служебник Київ-Харків-Львів, 2005.


Рекомендации:

эту книгу рекомендовали 0 пользователей.
Прежде чем рекомендовать книгу, хорошо подумайте. Рекомендация - это высшая оценка, которую вы можете выставить книге. 10 по 5-балльной шкале.



  [Оглавление]