Лісова пісня [Леся Українка] (fb2)


Леся Українка  

Драматургия  

Класика української літератури - 18
Лісова пісня [на украинском (uk)] 484 Кб
скачать: (fb2) (исправленную)  читать: (полностью) 

Лісова пісня (fb2)Добавлена: 22.05.2015 Версия: 1.0.
Дата создания файла: 2011-03-06
Кодировка файла: utf-8
Поделиться:
  (Fb2-info)    (ссылка для форума)
  (ссылка для блога)     (QR-код книги)  

Аннотация

У сучасного читача сформувалося хрестоматійне сприйняття постаті Лесі Українки. Здається, що ми знаємо про неї рішуче все. Насправді це ілюзія.
Леся Українка була одним із останніх представників того викристалізованого українського інтелігенства, що безслідно щезло із приходом більшовизма на терни України. Людина більш ніж неординарна, захоплена поетичною творчістю, музикологією, фольклористикою, поліглот, Леся Українка замислювалася над тим, що є основою основ. Вона уважно вдивлялася у ті фатальні хвилини світової історії, що поставали перед її очима, і пророкувала, мов Касандра, зміщення світу в якийсь небезпечний бік. Аналіз її творів зазвичай настільки заангажований ідеологічними нашаруваннями, що важко відокремити правду од відвертої фальсифікації. Однак спробуймо сприйняти Лесю Українку такою, якою вона була насправді, пропустивши її твори через серце.
До книги увійшли поетичні твори поетеси та драма-феєрія «Лісова пісня».


Рекомендации:

эту книгу рекомендовали 0 пользователей.
Прежде чем рекомендовать книгу, хорошо подумайте. Рекомендация - это высшая оценка, которую вы можете выставить книге. 10 по 5-балльной шкале.


  [Оглавление]