Чорна бузина (СИ) [Наталья Миколаївна Шаграй] (fb2) читать постранично


 [Настройки текста]  [Cбросить фильтры]

ЧОРНА БУЗИНА

– Що?! - Видихнула я.

– Ганно Василівно, компанія Андромеда, якою Володіє Соломатін Дмитро Олексійович викупила 50 % вашої компанії ТОВ «Чорна Бузина», яка володіє готелями з однойменною назвою «Чорна Бузина», які пропорційно належали Гетьману Павлу Антоновичу 25% та Нечай Віктору Івановичу 25%.

– Зі слухом в мене все добре, з сприйняттям поки, що гірше. – Пробурмотіла я до юриста, не зводячи очей з Дмитра Олексійовича. Соломатін сидів на диво незворушно і без емоційно з під лоба розглядаючи мене,своїми пронизливими сірими очима, з двома шрамами на правій щоці, з легкою неголеністю він виглядав злобний героєм з казки.

– То ви викупили частки товариства у двох його засновників.

– Смію вас завірити з точки зору з точки зору законності, ми нічого не порушували.

– Якщо незважаючи хоча б на то, що я, як засновник, мала першочергове право викупити ті долі?

– Ганно Василівно, якщо говорити мовою закону…

– Я потім подумаю, про мову закону. – Зовсім не ввічливо перебила я його. – Дмитро Олексійович, мене неймовірно цікавить, навіщо вам було потрібно викуповувати долю мого товариства? – Я не знала, що зараз зроблю, тому говорила стиха, намагаючись заспокоїтись і повільно, аби стримати себе від бажання пошкодити матеріальні цінності. Дмитро Олексійович сидів прямо за столом, з таким холодним, відстороненим виразом обличчя, немов би ця суєта його зовсім не цікавила, але він просто змушений був прийняти в ній участь.

– Ганно Василівно, у мене для вас є пропозиція. – Вкрадливо почав він, видно таки запідозрив, щось неладне.

– Дмитро Олексійович, ще 5 хвилин ритуальних танців і за себе я не відповідаю. – Процідила я крізь зуби. Страшенно хотілось стерти з його лиця зверхність. Напруга в кабінеті виросла і стала просто відчутною. Дмитро Олексійович переглянувся з своїм юристом.

– Я розумію, що ця розмова важка для нас усіх, але давайте просто вислухаєте мене.

– Дмитро Олексійович, я вас дуже уважно слухаю, так як мені вкрай цікава причина вашого бажання стати 50 % власником моєї компанії.

– Як ви напевне вже знаєте у мене є готель в Закарпатській області. – Слухи, що пурпурове чудовисько належить Соломатіну, таки правда видно. Схоже всі мої емоції відбились у мене на лиці, бо він поморщився.

– Я хотів…- Він обережно підбирав слова, як працюючи з нестабільної субстанцією – щоб ви наладили роботу в моєму готелі. Щодо вашої компанії, то я не буду лізти в господарську діяльність. Я не буду вмішуватись, навіть більше ви зможете під дуже розумні відсотки поповнити обігові кошти, ви ж саме тому запросили в долю Нечай Віктора Івановича. Після того, як мій готель запрацює ви зможете викупити свої частки.

– Знаєте Дмитро Олексійович, може ви і щодня скуповуєте і поглинаєте компанії, та в моєму житті….Я хочу подумати.

– Ганно Василівно…- Почав юрист.

– І заберіть від мене своїх юристів. – Рявкнула я.

– Добре. – Несподівано для мене погодився Соломатін . Ви маєте два дні на роздуми, а потім ми зустрічаємось в моєму готелі.

– Гаразд. В четвер о другій годині дня. – І я нарешті змогла вийти з цього кабінету. Я йшла до машини, як в сповільненому кіно, змазано і довго. Дійшовши до машини, я сіла за кермо і навіть змогла від’їхати кілометрів з 20, перш чим зупинилась на обочині. Відчуття гіркої обіди просто давило мене, гризло з середини і вимагало виходу. Я набрала номер Віктора Івановича….цей номер не є дійсний, приємний голос металом по склу різанув слух, тоді я набрала Паші, він довго не брав трубки, та нарешті відповів.

– І за скільки ти мене продав Паша? – Мій голос був спокійним.

– Ганно, все трішки не так, як здається. – Почав говорити він, злегка тремтячим голосом, видно практики продавати родичів все ж не було.

– Якого чорта? Якого біса ти мене продав? - Заволала я.- Я не розумію. Я ввела тебе в компанію. Я довіряла тобі. І коли ж ти вирішив поза моєю спиною…

– Ганно, не кричи. Нічого я не вирішував, просто так склалось. У мене не було іншого виходу, і тут прийшов цей Володимир Михайлович і…

– І мені про це можна було сказати….

– Я не буду з тобою зараз говорити. – І він положив слухавку. Я дивилась на пустий екран телефону, а потім розплакалась. Я плакала і розтирала сльозі по лиці і ніяк не могла заспокоїтись. Я відкрила двері машини, виставила ноги на вулицю і схилила голову на коліна. Коли сил уже не залишилось, сіла в крісло і відкинула голову на сидіння. Такою спустошеною я не почувалась давно, дуже давно . І давно я вже так не плакала. Голова гуділа, ще б пак, після такої істерики.

– Все зі мною буде добре. Треба подумати, що робити далі. Поговорити з юристами, з Заславським, а саме зараз потрібно щось поїсти . І я знайду як з цього виплутатись. І треба поїхати додому.

Два