Важка весна [Борис Пахор] (fb2)


Борис Пахор  
(перевод: Олена Дзюба-Погребняк)

Современная проза  

Карта світу
Важка весна [на украинском (uk)] 739 Кб
скачать: (fb2) - (исправленную)  читать: (полностью) - (постранично)
издано в 2016 г.   в серии Карта світу (post) (иллюстрации)

Важка весна (fb2)Добавлена: 19.07.2017 Версия: 1.
Дата создания файла: 2017-07-14
ISBN: 978-966-03-7529-1 Кодировка файла: Windows-1251
Издательство: Фоліо
Город: Харків
Поделиться:
  (Fb2-info)    (ссылка для форума)
  (ссылка для блога)     (QR-код книги)  

Аннотация

Борис Пахор (нар. 1913 р.) — сучасний словенський письменник, лауреат престижних літературних премій, представник словенської меншини в Італії. У творах Пахора спогади про життя в’язнів фашистських концтаборів переплітаються з філософськими роздумами про світ і споконвічні людські цінності. Роман письменника «Важка весна» вийшов друком у 1978 році, його перекладено французькою, німецькою, англійською, італійською мовами.
Радко Субан, словенець із Трієста, навесні 1945 року прибуває до санаторію для хворих на сухоти в передмісті Парижа. Позаду — важкі часи гоніння на словенців у фашистській Італії, робота санітаром у німецькому таборі смерті, попереду — лікування в санаторії, повернення до мирного життя. Буяння французької весни, вирування звільненого Парижа та цілюща природа його околиць стають не лише транзитною зупинкою на шляху повернення додому, а й рятівним містком між смертю та життям, подолати відстань між якими наснагу дають весна та кохання.


Рекомендации:

эту книгу рекомендовали 0 пользователей.
Прежде чем рекомендовать книгу, хорошо подумайте. Рекомендация - это высшая оценка, которую вы можете выставить книге. 10 по 5-балльной шкале.

  (Custom-info)




  [Оглавление]