Біблія для комуністів і безпартійних [Стано Кохан] (fb2) читать постранично


 [Настройки текста]  [Cбросить фильтры]

Зміст

Біблія для комуністів.

ПЕРЕДМОВА

СВІТОВА РЕВОЛЮЦІЯ

ПІСЛЯМОВА

НІЖНА РЕВОЛЮЦІЯ

ПРО КНИГУ



© Stano Kochan, 1990



Стано Кохан.



Біблія для комуністів.

&

Біблійна історія марксизму—ленінізму.

ПЕРЕДМОВА.

Комунізм визнаний найтрагікомічнішою і найпа-радоксальнішою системою усіх часів. Хоч він і претендує на науковість та всілякими способами на-магається боротися з усіма релігіями, однак у свому власному щоденному і практичному існуванні той самий комунізм підніс людину Маркса до висот но-вого Бога, а з Лєніна, Сталіна і їм подібних витворив недоторканих півбогів. Поряд з ними у марксистсь-кому небі існує незліченна кількість святих, пророків, мучеників і проповідників цієї віри.

Як діалектична протилежність комунізмові висту-пає капіталістично—імперіалістичний Диявол, котрий з допомогою інтриг, брехні і, само собою зрозуміло, грошей намагається повернути назад хід історії. Його помічником є ціле стадо духів, ЦРУ— чортів, ревізіоністів, апологетів капіталізму, лівих і правих опортуністів, класових ворогів, ідеологічних ухильників, яких чекає справедливе спалення у пе-кучому вогні вічної історичної правди.

Але усе те нам дуже добре відоме з недавномину-лих років...

На початку земля була порожня та пуста і навколо панувала глибока імперіалістична пітьма. І дух Карла Маркса витав над водами. А капіталістичні духи непомітно вершили свої темні справи. Добро і Зло, Верх і Низ, Право і Ліво, Свідомість і Буття ще не були розділені — вони були єдині. І бачив Маркс, що то не було добре.

І сказав Маркс: «Хай буде світло!». І спалахнув пролетарський вогонь. І бачив Маркс, що то добре. Тоді відділив він світлу ідеологію від темного капіталізму. І при світлі, створеному ним, написав Маркс свій величний твір, котрий був дуже плодовитий і плодоносить ще й досі так, як призначив Маркс. І імперіалістичний змій злякався палаючого про-меня того могутнього провісника вічного спасіння.


І створив Маркс пролетаря за добре продуманим планом та на подобу свою. Створив він перших робітника і робітницю. І сказав їм Маркс: «Дав я вам суспільну свідомість, котра розмножиться по всій землі. Там внизу вона стане для вас дуже корисною і з її допомогою будете спокушати тих вгорі, щоб їх силу знищити ви могли».




А капіталістичний змій був підступний і сказав: «Чому не зриваєте плодів із забороненого дерева приватної власності?». Робітниця і робітник так і зробили. Після того очі їх наповнились слізьми, бо ж побачили, що життя в них убоге. Капіталістичний змій радісно вигукнув, адже насіння, посіяне ним, проросло. Відтоді втратили думки робітника і робітниці пролетарську невинність, а очі їм засяяли, бо ж в серцях їх вкорінилося прагнення стати власниками.

Тоді сказав Господь Маркс: «Мій архангел виведе вас з пролетарського раю. Віднині станете рабами капіталістичного Молоха і в поті чола свого тяжко працюватимете на нього. А терор споживацтва отруюватиме кожен ваш день. Ворожнечу посію між робітником і багатієм. У муках будете несвідоме ваше потомство для рабства виховувати. Через ваш гріх свою працю проклинати будете і хоч будете трудитися в поті чола свого, лиш терня та будяки вам вродять.»



Пролетарські дітки множились і голосно нарікали під тягарем експлуатації. І дивлячись на те, зглянувся на них Маркс і сповістив їм, що незабаром у далекій країні, яка називається Росія, у багатій родині юриста народиться дитя, і те дитя їх визволить. Відтоді серця мас запалали пролетарським вогнем. І з чаду капіталістичних фабричних коминів почала проростати нова надія, що близький вже кінець їх злиденного життя. Так почала формуватися база.