Серія Компас видавництва "Молодь" [«Молодь»] (fb2) читать постранично, страница - 2


 [Настройки текста]  [Cбросить фильтры]

відділу безпеки Клубічка й інспектора карного розшуку Трампуса…

___________________


Векен К., Каммер К. Міккі Магер

Твір розповідає про роботу болгарського карного розшуку. Сталося вбивство, інспектор Антонов мусить знайти вбивцю. В процесі слідства з'ясовується, що убитий і вбивця до перемоги народного ладу співробітничали з фашистами…

___________________


Руж І. Таємниче викрадення

Випадок, про який розповідається в повісті стався в Родопах на болгарсько-грецькому кордоні, який в перші роки болгарської народної влади, відразу після закінчення Другої світової війни, часто переходили вороги народу і контрабандисти.


1970


Арсеньєв В. Дерсу Узала

___________________


Бережний В. У промінні двох сонць

В повісті “Археоскрипт” автор розвінчуй капіталістичний світ засобами фантастики. Тут, крім того, подається нова оригінальна фантастична гіпотеза про існування загадкової Атлантиди і виникнення Сахари.

Безмежжя мікросвіту, безконечність буття, незбориме прагнення людини до гармонійності і досконалості — такі мотиви гостросюжетної фантастичної повісті “У промінні двох сонць”.

___________________


Константін Т. Капітан далекого плавання

Книгу «Капітан далекого плавання» можна вважати продовженням роману цього ж автора «Син Монте-Крісто», а можна вважати й самостійною книгою.

Тут ідеться про те, що під час боїв з румунськими військами на території Румунії в серпні 1944 року німецькій розвідці не вдалося вивезти з оточення таємні документи. Фашисти їх запакували в спеціальні валізи й потопили в одному з озер Трансільванії. Після війни залишені на території Румунії зграї шпигунів намагалися нелегально дістати ті документи й переправити до Західної Німеччини. Однак органи безпеки Народної Румунії уважно стежать за діями шпигунської зграї і, переборюючи чималі труднощі, знешкоджують банду.

___________________


Михановський В. Країна Інфорія

___________________


Росоховатський І. Яким ти повернешся? ***

___________________


Трублаїні М. Глибинний шлях

___________________


Федосєєв Г. Злий дух Ямбуя

Невигадана розповідь про життя в сурових умовах ще мало освоєної тайги, про мужніх людей — дослідників цього краю і місцевих жителів, про їхні нелегкі трудові будні, сповнені несподіванок, пригод, а часто і небезпек.


1971


Крупкат Г. Корабель приречених

Відомий німецький письменник Гюнтер Крупкат (НДР) в основу свого роману «Корабель приречених» поклав справжню подію — трагічну загибель знаменитого англійського корабля «Титанік».

___________________


Пінтер І. Операція "Маус"

Дія твору відбувається в Угорщині у лиховісні дні вересня-жовтня 1944 року, і розповідає про таємну війну між прибічниками правителя країни Хорті та представниками гітлерівського рейху. Одна з дійових осіб повісті — штурмбанфюрер СС Отто Скорцені…

___________________


Пшимановський Я. Чотири танкісти і пес

У повісті розповідається про бойові подвиги чотирьох відважних танкістів і їхнього вірного друга пса Шарика. Мабуть нема жодної людини, дитинство якої минуло за часів Радянського Союзу, яка не була б знайома з цим екіпажем.

___________________


Толстой О. Аеліта. Гіперболоїд інженера Гаріна

Науково-фантастичні романи видатного російського радянського письменника розповідають про пригоди, яких зазнають герої творів, мандруючи на Марс (“Аеліта”) і борючись проти авантюристичних планів підкорення світу (“Гіперболоїд інженера Гаріна”).


1972


Зуєв-Ординець М. Лиха земля

___________________


Ростовцев Е. «Привид» не може втекти

___________________


Тендюк Л. Альбатрос — блукач морів

___________________


Фелькнер Б. Долина Гнівного потоку

У пригодницькій повісті “Долина Гнівного потоку” письменник з сучасних позицій розкриває класичну тему золотошукацтва, “золотої лихоманки”, що в другій половині минулого століття охопила Америку і луною прокотилася по цілому світі.

___________________


Уеллс Г. Невидимець