Криваві землі: Європа поміж Гітлером та Сталіним [Тімоті Снайдер] (fb2)


Тімоті Снайдер  
(перевод: Павло Грицак, Микола Климчук)

История России и СССР   Научно-популярная и научно-познавательная литература   Современные издания стран бывшего СССР  

Криваві землі: Європа поміж Гітлером та Сталіним [на украинском (uk)] 2.26 Мб
скачать: (fb2) - (исправленную)  читать: (полностью) - (постранично)
издано в 2011 г. (post) (иллюстрации)

Криваві землі: Європа поміж Гітлером та Сталіним (fb2)Добавлена: 15.09.2022 Версия: 1.005.
Дата создания файла: 2022-09-15
ISBN: Київ Кодировка файла: utf-8
Издательство: Грані-Т
Город: Київ
Поделиться:
  (Fb2-info)    (ссылка для форума)
  (ссылка для блога)     (QR-код книги)  

Аннотация

У серці Європи посеред XX століття нацистський та радянський режими вбили близько 14 мільйонів людей. Криваві землі, місце загибелі всіх жертв, охоплюють простір від центральної Польщі до західної Росії: Україну, Білорусь та Прибалтику. Під час зміцнення націонал-соціалізму та сталінізму (1933–1938), спільної німецько-радянської окупації Польщі (19391941), а потім німецько-радянської війни (1941–1945) на цей регіон зійшло масове насилля у небачених в історії масштабах. Жертвами його стали головно євреї, білоруси, українці, поляки, росіяни і прибалтійські народи.
Дослідження авторитетного американського історика Тимоті Снайдера узагальнює найтрагічніші сторінки в історії Східної Європи. Очевидно, що не всі міркування автора будуть сприйняті в Україні — передовсім західній, яку він трактує не інакше як східну Польщу. Вітчизняні історики знайдуть у цій книжці й чимало інших спірних тверджень і дискусійних тез. Однак це мусить бути дискусія на дуже високому фаховому рівні, який задає Тимоті Снайдер. І всі цифри загиблих, які в ній звучатимуть, неодмінно «множитимуться на один». Тому що ми мусимо «знову перетворити цифри на людей. А якщо ми на це неспроможні, то Гітлер і Сталін сформували не лише наш світ, а й нашу людяність»…


Рекомендации:

эту книгу рекомендовали 0 пользователей.
Прежде чем рекомендовать книгу, хорошо подумайте. Рекомендация - это высшая оценка, которую вы можете выставить книге. 10 по 5-балльной шкале.

  (Custom-info)




  [Оглавление]