Покарання [Роман Квант] (fb2) читать постранично, страница - 89


 [Настройки текста]  [Cбросить фильтры]

Він міг ще повернутися, тому я виліз на опору і спробував зробити штучне дихання дівчині.

На щастя, вона лише втратила свідомість та наковталася трохи води. Тому, через пів години, ми зняли мокрий одяг на обсихали, не зволікаючи на численну атаку комарів.

— Остапе, все вже закінчилося? — спитала вона.

Я уважно вдивлявся у риси обличчя Зоряни у цю місячну ніч.

— Так, тепер усе позаду. Ми вільні.

Я полегшено зітхнув, відчуваючи катарсис на душі. Я зумів перемогти свою наркотичні марення і тепер чудово розумів, що ніякої Долини та Психотроп-Мага не існує. На щастя, я переміг темну частину своєї душі та позбувся її тепер.

Через годину, ми опинилися у моєму помешканні, де на нас чекала міцна чорна кава, пара бутербродів та тепле розстелене ліжко для двох закоханих людей, яких доля звела разом.

Розділ 42

1
Ось і завершилася моя історія.

Майже щасливо завершилася.

Чому майже — зараз зрозумієте.

Ми повернулися із Зоряною до нормального життя. Я зумів побороти наркотичну та алкогольну залежність. Для цього мені довелося два місяці провести у спеціальному закладі. Але я зумів повернутися до тверезого життя. Два рази на тиждень я їздив на збори анонімних алкоголіків, де усі намагалися почати нове життя і шукали позитивні моменти свого існування.

Скажу чесно: було дуже важко. Особливо, якщо врахувати усі містичні події, через які мені довелося пройти. Але підтримка коханої Зоряни та письменництво допомагало мені жити далі. Я вірив, що життя стане краще і поступово так відбувалося. Життя успішних людей, які зуміли піднятися в гору, подолавши усі перешкоди було для мене чудовим прикладом. Тепер, коли я прагнув розширити межі свідомості, то користувався для цього не наркотиками, а йогою, цигуном, дзадзен, різними медитативними техніками, тибетськими вправами для зміцнення здоров’я, та енергетики, інтуїцією і шукав відповіді на свої питання у глибинах підсвідомості.

Я видав новий роман «Погляд вічності», а потім відправився у промотур для реклами нової книги. У всіх містах України мене зустрічали тисячі читачів. Я виступав з промовою, читав уривок свого роману, а потім роздавав автографи та відповідав на запитання читачів.

Минуле залишалося позаду. Я вже не згадував Психотроп-Мага, Долини та таємничого села Глибоководне. Не згадував до одного дня.

2
День був сонячний та теплий.

Я дуже добре пам’ятав смертельні події, хоча вже минуло кілька місяців. Іноді я погано спав вночі і прокидався, коли снилися жахи. Але поступово усе проходило. Головне, що я знайшов своє власне «Я». Тепер я не вірю у всіляких духів.

Ця темна історія залишилася позаду.

Ми сиділи із Зоряною на веранді і пили апельсиновий сік.

— Як сценарій поживає? — поцікавилася дівчина.

— Наче нормально. Потроху пишу.

Я працював над кіносценарієм свого першого роману «Артефакт». Робота йшла повільно, але я не здавався. Окремі епізоди сценарію ми обговорювали с режисером, а також я консультувався с більш досвідченими кіносценаристами, бо сам не мав досвіду у цій сфері. Але моє наполегливе бажання самому написати сценарій, який найбільш точно відображає ідею книги, починало приносити свої плоди. Окрім цього я дописував новий роман, та формував збірку віршів, які планував видати десь через рік.

— Ти знаєш, минуло стільки часу, а й досі не можу повірити, що все завершилося добре для нас, — мовив я через деякий час.

— А що тебе зараз турбує? Боїшся повернутися до наркотиків?

— Ні, тут я впевнений, що це в минулому. Це був дуже складний період мого життя. Але алкоголізм та наркоманія — період, який дав мені величезний досвід, щоб знайти себе. Я зрозумів, чого мені не вистачало в житті. Але я досі не збагнув, що відбулося тоді, коли ми потрапили у село Глибоководне і я врятував тобі життя?

Зоряна уважно на мене подивилася. Цей погляд усе відразу пояснив. Пояснив, що я помилявся.

— Не варто ворушити минуле. Ти був під кайфом і щось побачив у видіннях. Тебе ж забрали у лікарню. Тоді вже я приходила до тебе. А ніякого села Глибоководне не існує. І рятувати життя мені ти міг лише у своїй уяві. Ти ж сам казав.

— Так, — задумливо відповів я.

Досі так і не зміг визначитися: вірити мені у всі події або списати все на уяву? Все-таки багато чого було дуже реальним. Навіть Долина — дівчина з майбутнього життя. Проте, я міг бути несповна розуму і все вигадати. То у що мені вірити?

Пилип казав, що уявні речі стають матеріальними, якщо у це постійно вірити. Отже, виходить, що я сам на себе накликав біду?

Сам себе покарав?

Я задумався над цим питанням, хоча не мав жодного уявлення, що саме сталося раніше.

Зоряна пішла на кухню готувати вечерю, залишивши мене на одинці. Я довго дивився на захід сонця, повертаючись думками до минулого. Минулого, яке так і залишилося для мене загадкою.