Нейромант [Вільям Ґібсон] (fb2)


Вільям Ґібсон  
(перевод: Ольга Любарська)

Киберпанк  

Кіберпростір - 1
Нейромант [на украинском (uk)] 727 Кб
скачать: (fb2) - (исправленную)  читать: (полностью) - (постранично)
издано в 2017 г.   в серии Кіберпростір (№ 1) (post) (иллюстрации)

Нейромант (fb2)Добавлена: 13.04.2020 Версия: 1.0.
Дата создания файла: 2019-09-21
ISBN: ISBN 978-966-97574-3-2 Кодировка файла: Windows-1251
Издательство: «Видавництво»
Город: Київ
Поделиться:
  (Fb2-info)    (ссылка для форума)
  (ссылка для блога)     (QR-код книги)  

Аннотация

«Нейромант» (1984) – перша частина Кіберпросторової трилогії й перший великий роман Вільяма Ґібсона – дослідника, візіонера, футуролога й постмодерніста, який уже понад тридцять років посідає особливе місце в глобальній культурі. Його тексти завжди є своєрідними багатошаровими тортами, де, крім фантастичного сюжетного складника, закладено культурні коди тогочасного сьогодення, тісно переплетені з прогнозами еволюції людської культури в усіх її виявах – від одноразового посуду до соціально-економічної політики й творів абстрактного мистецтва. Саме з його романів вийшли брати Вачовскі з «Матрицею», і саме він подарував нам кіберпростір, де в «Нейроманті» мандрує кібержокей Генрі-Дорсет Кейс, виконуючи завдання роботодавців і намагаючись окреслити межі штучного інтелекту, з яким йому доводиться боротися. Українською роман перекладено вперше.


Досі не знаю, якою мірою Вілилм Ґібсон описав просто якесь майбутнє, а якою – уможливив майбутнє наше: наскільки ті, хто прочитав і закохався в «Нейроманта», спонунали майбутнє вкладатися у Гібсонове бачення. Так чи інак, «Нейромант» змінив правила гри – Ніл Ґейман


Рекомендации:

эту книгу рекомендовали 0 пользователей.
Прежде чем рекомендовать книгу, хорошо подумайте. Рекомендация - это высшая оценка, которую вы можете выставить книге. 10 по 5-балльной шкале.



  [Оглавление]