Сім’я Оппенгеймів [Лион Фейхтвангер] (fb2)


Лион Фейхтвангер  
(перевод: Іван Маненко)

Зарубежная классическая проза   Иностранные языки   Литература ХX века (эпоха Социальных революций)  

Сім’я Оппенгеймів [на украинском (uk)] 1.24 Мб
скачать: (fb2) (исправленную)  читать: (полностью) 
издано в 2015 г. (post) (иллюстрации)

Сім’я Оппенгеймів (fb2)Добавлена: 04.10.2023 Версия: 1.0.
Дата авторской / издательской редакции: 1933-01-01
Дата создания файла: 2016-05-28
ISBN: 978-966-03-7304-4 Кодировка файла: utf-8
Издательство: Фоліо
Город: Харків
Поделиться:
  (Fb2-info)    (ссылка для форума)
  (ссылка для блога)     (QR-код книги)  

Аннотация

Ліон Фейхтвангер (1884–1958) – відомий німецький романіст і драматург єврейського походження. Після приходу до влади фашистів Фейхтвангер, як і багато інших діячів культури і мистецтва, був позбавлений громадянства, його майно було конфісковано, а сам він утік від переслідувань і жив в еміграції – спочатку у Франції, а з 1940 року – у США.
…Німеччина на початку 30-х, на зорі становлення фашистського режиму. Оппенгейми – відома берлінська родина, власники меблевої фірми, спадкоємці свого прославленого прадіда, що вірою і правдою служив своїй вітчизні, як і вони самі. Оппенгейми люблять свою країну і пишаються нею, своєю Німеччиною, ось чому їм дуже складно повірити в те, що вони водномить стали ворогами свого народу, що знайомі відвертаються від них, а можновладці звуть їх не інакше як непотріб і звинувачують у всіх смертних гріхах та будь-яких власних промахах. Вони довгий час жили на німецькій землі, не замислюючись, хто ж вони є насправді – німці чи євреї, а стали жидами, яких позбавляють усього і відправляють у концтабори…


Рекомендации:

эту книгу рекомендовали 0 пользователей.
Прежде чем рекомендовать книгу, хорошо подумайте. Рекомендация - это высшая оценка, которую вы можете выставить книге. 10 по 5-балльной шкале.
Теги: Германия еврейская нация семейная сага



  [Оглавление]