Спиридон Черкасенко

RSS канал автора
Поделиться:


Черкасенко Спиридон Феодосійович – вітчизняний письменник-драматург, талановитий педагог.
Був народжений 24 грудня 1876 року в невеличкому місті Новий Буг на Херсонщині. Син селянина, він навчався у двокласній школі, а згодом – став студентом Новобузької учительської семінарії. Отримавши освіту, С. Черкасенко вчителював у школах Катеринославщини, а вже в 1910 р. оселився в Києві, де займався переважно редакційною роботою у місцевих виданнях. В буремні часи війн та революцій, письменник перебуває на адміністративних посадах у театрі М. Садовського, а також стає одним із співукладачів шкільних підручників для дітлахів. Тривалий час жив в Ужгороді, однак під тиском більшовицької влади, був змушений виїхати до Праги в 1929 р, де й перебував до смерті. Після отримання трагічної звістки про загибель єдиного сина в боях Другої Світової війни, літератор тяжко захворів та, врешті, пішов з життя 8 лютого 1940 року.

Літературний доробок митця містить численні вірші, прозові оповідання та публіцистичні статті. Справжню славу автору принесли такі твори, як роман «Пригоди молодого лицаря», драми «Ціна крові», «Хуртовина», оповідання «Вони перемогли», «На шахті», а також поетична збірка «Хвилини».

Показывать:   Сортировать по:

Показываем книги: (Автор) (все книги на одной странице)

Количество книг по ролям: Автор - 3. ( 3 на иностранном языке)
По форматам:  fb2 книги - 3 (0.38 Мб)
Всего книг: 3. Объём всех книг: 0 Мб (402,927 байт)

Автор

Драма  

- Казка старого млина [на украинском (uk)] [windows-1251] 159 Кб скачать: (fb2)  читать: (полностью) - (постранично)

Детская проза  

- Маленький горбань [на украинском (uk)] 44 Кб скачать: (fb2) (исправленную)  читать: (полностью) 

Трагедия  

- Про що тирса шелестіла... [на украинском (uk)] [windows-1251] 190 Кб скачать: (fb2)  читать: (полностью) - (постранично)

Зарегистрируйтесь / залогиньтесь для выкачки нескольких книг одним файлом.