Світло між двох океанів [Марго Л. Стедман] (fb2) читать постранично


 [Настройки текста]  [Cбросить фильтры]



М. Л. Стедман Світло між двох океанів

Зворушлива казка… Готуйтеся плакати.

Сюзанна Мідовс, The New York Times

Лірично… Дебют Стедман обіцяє нам скарби і в майбутньому.

People

Читати всім.

Ladies’ Home Journal


Приголомшливий дебютний роман, який ви повинні прочитати.

Oprah’s Book Club 2.0

Цей витончений напружений дебютний роман досліджує відчай, мораль, втрати й розглядає руйнівні способи приховування наших особистих неприємностей та наслідки таких страшних таємниць.

Кармела К’юреру, Martha Stewart Whole Living

Несподіваний роман — і в тому, як викладено історію, і в лагідності, з якою авторка, М. Л. Стедман, передає емоційне шаленство. Напруга в цій інтимній драмі постійно наростає.

Шерилл Коннеллі, New York Daily News

Стедман з Австралії, і вона досконало передає в романі її голос. Вона пропонує чудові описи Землі та її мешканців.

Барбара Елліс, The Denver Post

Неймовірно образна проза, що викликає відчуття того часу й місця, переконливі герої, теми прощення та спокутування й сюжет, що затягує і не дозволить вам відкласти книжку! Це чудовий дебютний роман.

Джуді Кросбі, IndieBound

Історія кохання, одночасно переконлива й ніжна.

Елізабет Б’юкен, The Sunday Times

Дивовижний твір… Стедман так яскраво описує це подружжя і їхнє життя майже сто років тому, що, здається, ви й самі беретеся по сходах маяка разом з ними… Ви не відкладете книжку аж до зворушливого завершення, що припаде вам до вподоби.

Дженніфер Гіллер, San Antonio News-Express

Дивовижна поява дитини в житті безплідного подружжя несе із собою не лише глибоку любов, а й зерна руйнації. Навряд чи існує тонша моральна дилема за ту, довкола якої австралійська письменниця Стедман побудувала свій дебют.

Kirkus Reviews

Закарбується в пам’яті… Від самого початку Стедман заманює читача емоційно складною історією, пишними описами цих диких і мальовничих пейзажів і яскравими персонажами, яким ми легко співпереживаємо. Приголомшливий і незабутній дебют.

Booklist

Серед мальовничих пейзажів розіграється болісна моральна дилема. Найбільш вражаючим є тонке, але глибоке дозрівання Ізабель і Тома як головних героїв.

Publishers Weekly

Стедман пише тонко, натхненно… Доступний і майстерно написаний літературний твір змусить вас плакати, а головні герої після його прочитання залишатимуться з вами ще довго.

Емма Ковінґ, The Scotsman

Надзвичайна книжка… Трагедія така ж неминуча, як у книжках Гарді, і така ж незабутня.

Сью Арнольд, The Guardian

М. Л. Стедман проявила себе досвідченим письменником у своєму дебютному романі… Немов маяк, ця книжка освітлює темні місця, а розбурхані нею емоції не полишатимуть вас декілька днів.

Лорен Тернер, Irish Examiner

«Світло між двох океанів» залишається з вами ще довго після того, як ви перегорнете останню сторінку… Цей чудовий роман вирізняється з-поміж безлічі інших своїми емоційно нестабільними героями, кожен з яких викликає в читача глибоке співчуття… В майстерно написаному романі постає нерозв’язна дилема, і саме вам пропонується розсудити всіх героїв.

Лаян Колірин, Daily Express
У пам’ять про моїх батьків


Частина перша


27 квітня 1926 року

У день, коли сталося диво, Ізабель стояла навколішки на краю обриву, схилившись біля невеличкого свіжого хреста, зробленого зі шматка деревини, що прибилася до берега. Самотня пухнаста хмаринка повзла квітневим небом, яке простяглося над островом, відбиваючись у дзеркалі океану. Жінка плеснула ще трохи води на щойно посаджений кущик розмарину й притоптала ґрунт навколо нього.

— …І не введи нас у спокусу, але визволи нас від лукавого, — прошепотіла Ізабель.

На мить їй здалося, ніби вона почула крик немовляти, однак жінка списала все на гру уяви. Її увагу привернуло стадо китів, що